Haitallisia uskomuksia

Usein ensitöikseni saan askaroida erilaisten paranemisen esteiden kanssa. Ne voivat olla itse luotuja tai toisten meihin jo lapsena asettamia. Ne ovat meitä vahingoittavia ja raskauttavia uskomuksia, jotka eivät ole totta. Tällaisia on myös monissa uskomusjärjestelmissä, jotka pyrkivät selittämään näkymätöntä maailmaa ja sen lainalaisuuksia. Jos uskomus tuo pelkoa rauhan sijaan, se saattaa olla väärä. Kun tutustut uusiin uskomusjärjestelmiin, tunnustele rauhassa, mikä antaa hyvän kaiun.

Luokseni tuli nuori nainen, joka painiskeli lapsuuden ajan traumojen kanssa. Hän oli ollut uskonnon uhri. Nyt hän kulki parantajalta toiselle, näkijältä seuraavalle. Joku tulevaisuutta katsoneista näkijöistä oli todennut hänelle, että hänen ei ole mahdollista valaistua tässä elämässä. Mielessäni kävi pieni kuohahdus. Kuinka joku näkijä voi sanoa tällaista, onkohan nainen ymmärtänyt jotenkin väärin. Tämä ”tiedonjyvä” oli jäänyt kaikumaan hänen ajatuksiinsa samalla kun hän yritti etsiä ehjää itseänsä, kerätä henkilökohtaista elämänvoimaansa.

Meillä parantajilla on suuri vastuu sanomisistamme. Ei ole helppoa muotoilla näkemäänsä siten, että tulee oikein ymmärretyksi. Itse joskus ajattelen, että mitä vähempi puhetta ja tulkintaa, sitä parempi. Keho ja unipuoli meissä ymmärtävät asiat välittömästi. On kuitenkin ihmisiä, joille sanallinen ilmaisu on avain asioiden aukeamiseen. Joskus myös hämmentynyt mieli vaatii jotain selitykseksi, jotta sen vastustus raukeaisi. Sanat voivat parantaa. Oikealla hetkellä.

On tärkeää osata suhtautua paranemista edesauttavaan henkilöön, parantajaan, terveellä tavalla. Parantajaa ei tarvitse katsoa ylöspäin. Hän vain fasilitoi kehoa ja mieltä parantamaan itseään. Olemme vertaisia. Kenenkään sanaa ei ole syytä pitää kiveen kirjoitettuna, etenkään kun on kyse tulevasta. Tulevaisuuksia meillä on aina monta. Jos joku näkijä kertoisi, että minulle olisi tulossa vielä monta lasta lisää, voin silti päättää, että kauttani ei synny enää uutta elämää kolmen pojan jälkeen. Ennustuksiin tulee suhtautua keveästi, kuin vihjeenä siitä, mitä voisi olla.