Hoidot & Etiikka

Lue Forbesin toimittajan kokemus Kuppari-Hannan Perinnehoitolasta (englanniksi)

Lue Primadonnien kirjoitus vierailusta Perinnehoitolalla

Kuppaus

Ryhmävierailut

Kertomalla lääkärin määräämistä lääkityksistä tai antamista diagnooseista autat minua ottamaan huomioon mahdolliset rajoitteet hoitomenetelmien valinnassa. Kuppaus ja muut perinnehoidot eivät ole virallista lääketiedettä. Perinnehoitojen ja kuppauksen tutkimus on vasta kovin alussa. Harjoitan perinnehoitoja varovaisuusperiaatteella ja tämän hetkisen parhaimman kokemustiedon mukaan. Voit aina varmistaa omalta lääkäriltäsi, ettei hoidoille ole estettä. Kiitos maalaisjärkisestä suhtautumisesta sauna- ja perinnehoitoihin.

Maksu käteisellä tai kortilla. Laskutus vain yrityksille ja ryhmävierailijoille.

 

Arvot

Perinnehoidot ja virallinen terveydenhuolto

Parantolalla nykyaika ja perinne, lääketiede ja kansanparannushoidot kohtaavat sulassa sovussa. Puoleeni käännytään etenkin toiminnallisissa ja stressiperäisissä vaivoissa, joihin ei ole tarjolla selvää diagnoosia tai toimivia hoitomenetelmiä. Usein työni on myös meneillään olevan lääketieteellisen hoidon tukemista. Joskus se on jälkihoitoa raskaiden hoitotoimenpiteiden päätyttyä tai rohkaisun ja rentouden hakemista ennen operaatiota. Yhä useampi hoitaa perinteisillä menetelmillä yleisterveyttään ja hyvinvointia– kehoa ja mieltä.

Kuppauksesta ja perinnehoidoista on niukalti tutkimuksia. Niiden mitattavissa olevia terveyshyötyjä ei ole pystytty todentamaan. Työskennellessäni ymmärrän nämä faktat. Tällä hetkellä saunahoidot, kuppaus ja jäsenkorjaus luetaan hyvinvointihoitoihin, joiden hyödyt koetaan subjektiivisella tasolla. Näen silti arvokkaana kansanlääkintäkulttuurimme ylläpitämisen. Turvallisia matalan kynnyksen ihmistenkohtaajia tarvitaan.

Kirjaan jokaisen hoitokerran ja hoitoreaktiot asiakasrekisteriin. Aina hoito ei vaikuta toivotulla tavalla. Toivon, että viestit tästä minulle, mikäli näin käy. Se on aivan yhtä tärkeä tieto kuin täydellinen onnistuminenkin. Muistathan, että hoitohetkessä avoimuus ja rehellisyys auttaa minua kohtaamaan sinut paremmin. Keräämäni hoitopalaute mahdollistaa tulevaisuudessa tutkimustyön kuppauksesta ja suomalaisista kansanparannusmenetelmistä. On tärkeää tietää millaisiin vaivoihin perinnehoidoista haetaan ja saadaan apua. Asiakasrekisterin tietoja ei käytetä markkinointiin.

Eettisyys ja turvallisuus

Noudatan Valviran laatimia tiukkoja säännöksiä kuppaushygieniassa: kaikki vereen kosketuksissa olevat välineet steriloidaan autoklaavissa, jonka toimivuutta seurataan jatkuvasti erilaisin indikaattorein. Vaalin eettisiä toimintaperiaatteita asiakkaiden kohtaamisessa: Kuppari-Hannan toimitiloissa ei markkinoida sinulle kaupallisia terveystuotteita eikä seuraavaa hoitoaikaa varata välittömästi hoidon jälkeen. Saat rauhassa kotona harkita seuraavaa sinulle sopivaa hoitohetkeä. Valitsen kanssasi yhdessä sinulle tarkoituksenmukaisen hoitomuodon. Autan myös parhaan tietoni mukaan sinua löytämään jonkun toisen ammattilaisen, mikäli en osaa auttaa. Muistathan, että vakavien terveysongelmien hoitaminen ja niiden diagnosointi kuuluu lääkärille. Mikäli sinulla on vaikeita terveysongelmia, voimakkaita päänsärkyjä tai sydänoireita, käythän ensin lääkärissä varmistamassa diagnoosisi. En valitettavasti tarjoa lyhytterapia-tyyppistä asiakaspalvelua puhelimitse. Mikäli tarvitset säännöllistä keskusteluapua elämäntilanteeseesi tai psykiatriaa vaikeiden mielenterveysoireiden hoitoon, toivon, että käännyt mielenterveyden ammattilaisen puoleen.

Ekologisuus ja esteettömyys

Parantolan tilat on rakennettu esteettömiksi. Pyrin parhaani mukaan huomioimaan myös erityisherkät asiakkaat ja eri kulttuurit, jotta jokainen vieras kokisi olonsa turvalliseksi ja kotoisaksi. Rakennusmateriaalit ovat ekologisia ja Hirsitikan taidokas käsityönjälki näkyy jättimäisissä kuusihirsissä – tällä rakennuksella toden totta on sielu. Parantolalla käytetään vain tuulisähköä. Kuppaussauna ja tuvan takka lämpiävät lähipuulla, joka tulee naapurissa sijaitsevan hirsiveistämön sivutuotteena.

Rakennuksessa on luontoa ja vesistöä säästävä moderni kuivakäymälä, jota on helppo käyttää. Kierrätys, ekologiset pesuaineet ja laadukkaat luomuvälipalat ja -virvokkeet ovat itsestäänselvyyksiä. Mikäli varaukseesi sisältyy tarjoiluja, yllätän sinut paikallisilla sesonki-herkuilla ja löytämilläni terveysvaikutteisilla erikoistuotteilla. Tällä hetkellä tarjolla on Nokkos Company:n luomu kombuchaa sekä Arctic Warriorsin yrttishotteja!

Kuppari-Hannan Sauna & Perinnehoitola on sertifioitu ECEAT – Luomumatkailuyhdistyksen jäsen ja hoitolalle on myönnetty STF-merkki takeena kunnianhimoisista pyrkimyksistä ekologisuuteen ja laajempaankin vastuullisuuteen palveluntuottajana.