Hoidot & Etiikka

Parantolalla tulet kohdatuksi, kuulluksi ja kosketetuksi. Hoidot toteutetaan levollisessa ilmapiirissä sinun toiveesi huomioiden. Jokaiseen hoitoon voidaan sisällyttää saunominen etukäteen sovittaessa. Kaikkiin saunahoitohin sisältyvät laudeliinat, pesuaineet ja pyyhkeet sekä virvokkeita. Saunassa voit olla pyyhe tai uimapuku päällä, perinnehoitola tarjoaa tarvittaessa kevyen ja miellyttävän Hamam-pyyhkeen. Saunaan mahtuu kerrallaan 3 ihmistä.

Lue Forbesin toimittajan kokemus Kuppari-Hannan Perinnehoitolasta (englanniksi)

Lue Primadonnien kirjoitus vierailusta Perinnehoitolalla

Kuppaus

Perinnehoidot ja hieronta

Ryhmävierailut

Kertomalla lääkärin määräämistä lääkityksistä tai antamista diagnooseista autat minua ottamaan huomioon mahdolliset rajoitteet hoitomenetelmien valinnassa. Kuppaus ja muut perinnehoidot eivät ole virallista lääketiedettä. Perinnehoitojen ja kuppauksen tutkimus on vasta kovin alussa. Harjoitan perinnehoitoja varovaisuusperiaatteella ja tämän hetkisen parhaimman kokemustiedon mukaan. Voit aina varmistaa omalta lääkäriltäsi, ettei hoidoille ole estettä. Kiitos maalaisjärkisestä suhtautumisesta sauna- ja perinnehoitoihin.

Maksu käteisellä tai kortilla. Laskutus vain yrityksille ja ryhmävierailijoille.

Kuppari kotikäynnille?

Onko sinulla mukavat tilat ja ihana ystäväporukka, jolle haluat järjestää yllätyspäivän saunahoitojen ja kuppauksen merkeissä?

Kiertävien kyläkupparien aika alkaa olla ohi, mutta mikäli tilat ovat hygieeniset ja kupattavien määrä 2-6, on kaikki järjestettävissä. Sanottakoon, että kaikista mieluiten teen verikuppausta omissa tiloissani. Ymmärrän kuitenkin, että juuri sinulle saattaa olla vaikkapa jonkun merkkipäivän vuoksi tärkeää saada palvelu kotiin.

Matkakorvaus on 0,85,-/km (sis. ALV). Tuon mukanani kuppauspöydän, jokaiselle kupattavalle omat steriilit välineet sekä henkilökohtaisen pöydänsuojuksen ja märkätilojen tohvelit. Hyvistä ja retevistä jutuista en peri erillismaksua.

Arvot

Perinnehoidot ja virallinen terveydenhuolto

Parantolalla nykyaika ja perinne, lääketiede ja kansanparannushoidot kohtaavat sulassa sovussa. Puoleeni käännytään etenkin toiminnallisissa ja stressiperäisissä vaivoissa, joihin ei ole tarjolla selvää diagnoosia tai toimivia hoitomenetelmiä. Usein työni on myös meneillään olevan lääketieteellisen hoidon tukemista. Joskus se on jälkihoitoa raskaiden hoitotoimenpiteiden päätyttyä tai rohkaisun ja rentouden hakemista ennen operaatiota. Yhä useampi hoitaa perinteisillä menetelmillä yleisterveyttään ja hyvinvointia– kehoa ja mieltä.

Kuppauksesta ja perinnehoidoista on niukalti tutkimuksia. Niiden mitattavissa olevia terveyshyötyjä ei ole pystytty todentamaan. Työskennellessäni ymmärrän nämä faktat. Tällä hetkellä saunahoidot, kuppaus ja jäsenkorjaus luetaan hyvinvointihoitoihin, joiden hyödyt koetaan subjektiivisella tasolla. Näen silti arvokkaana kansanlääkintäkulttuurimme ylläpitämisen. Turvallisia matalan kynnyksen ihmistenkohtaajia tarvitaan.

Kirjaan jokaisen hoitokerran ja hoitoreaktiot asiakasrekisteriin. Aina hoito ei vaikuta toivotulla tavalla. Toivon, että viestit tästä minulle, mikäli näin käy. Se on aivan yhtä tärkeä tieto kuin täydellinen onnistuminenkin. Muistathan, että hoitohetkessä avoimuus ja rehellisyys auttaa minua kohtaamaan sinut paremmin. Keräämäni hoitopalaute mahdollistaa tulevaisuudessa tutkimustyön kuppauksesta ja suomalaisista kansanparannusmenetelmistä. On tärkeää tietää millaisiin vaivoihin perinnehoidoista haetaan ja saadaan apua. Asiakasrekisterin tietoja ei käytetä markkinointiin.

Eettisyys ja turvallisuus

Noudatan Valviran laatimia tiukkoja säännöksiä kuppaushygieniassa: kaikki vereen kosketuksissa olevat välineet steriloidaan autoklaavissa, jonka toimivuutta seurataan jatkuvasti erilaisin indikaattorein. Vaalin eettisiä toimintaperiaatteita asiakkaiden kohtaamisessa: Kuppari-Hannan toimitiloissa ei markkinoida sinulle kaupallisia terveystuotteita eikä seuraavaa hoitoaikaa varata välittömästi hoidon jälkeen. Saat rauhassa kotona harkita seuraavaa sinulle sopivaa hoitohetkeä. Valitsen kanssasi yhdessä sinulle tarkoituksenmukaisen hoitomuodon. Autan myös parhaan tietoni mukaan sinua löytämään jonkun toisen ammattilaisen, mikäli en osaa auttaa. Muistathan, että vakavien terveysongelmien hoitaminen ja niiden diagnosointi kuuluu lääkärille. Mikäli sinulla on vaikeita terveysongelmia, voimakkaita päänsärkyjä tai sydänoireita, käythän ensin lääkärissä varmistamassa diagnoosisi. En valitettavasti tarjoa lyhytterapia-tyyppistä asiakaspalvelua puhelimitse. Mikäli tarvitset säännöllistä keskusteluapua elämäntilanteeseesi tai psykiatriaa vaikeiden mielenterveysoireiden hoitoon, toivon, että käännyt mielenterveyden ammattilaisen puoleen.

Ekologisuus ja esteettömyys

Parantolan tilat on rakennettu esteettömiksi ja pyrin parhaani mukaan huomioimaan myös erityisherkät asiakkaat. Rakennusmateriaalit ovat ekologisia ja Hirsitikan taidokas käsityönjälki näkyy jättimäisissä kuusihirsissä – tällä rakennuksella toden totta on sielu. Parantolalla käytetään vain tuulisähköä. Kuppaussauna ja tuvan takka lämpiävät lähipuulla. Rakennuksessa on luontoa ja vesistöä säästävä moderni kuivakäymälä. Kierrätys, ekologiset pesuaineet ja laadukkaat luomuvälipalat ja -virvokkeet ovat itsestäänselvyyksiä.

Kuppari-Hannan Sauna & Perinnehoitola on sertifioitu ECEAT – Luomumatkailuyhdistyksen jäsen.

Kuppari-Hannan Sauna & Perinnehoitola on osa ECEAT-Luomumatkailuverkostoa. Lisätietoja luomumatkailu.fi