Taide & Kulttuuri

Routa Deisign show room kesä 2024 Kuppari-Hannan Sauna & Perinnehoitola

Perinnehoitolalla on ympäri vuoden myyntinäyttely. Esillä on polttopiirustus/pyrografia-teoksia ja Kuppari-Hannan itse metsästämien riistaeläinten luu- ja sarviaineksista suunnittelemia koruja. Korut ja teokset tuottaa Hannan omistama Archaic Art & Design Oy.

Jo itse Hirsitikka Oy:n käsin veistämä rakennus koristeineen on taide-elämys, johon Hannan puoliso Timo satsasi kaiken moottorisahalla veistämisen taitonsa. Perinnehoitola on suomalaista rakennustaidetta & kulttuuria edustava teos, jolla on sielu. Hirsitikan työtä voi seurata parhaiten Instagramista.

Lisäksi kesän 2024 saunavieraille ja matkailijoille varsinaisen Show Roomin tarjoaa Seppämestari Kirsi Vahteran Routa Design Oy.

Kirsi Vahtera on lahtelainen seppämestari ja muotoilija. Työssään hän hyödyntää raudan olemusta ja vahvaa luonnetta ilmaisun välineenä. Kalevala ja suomalainen mytologia ovat merkittävä osa hänen teostensa tarina. Sepän työ on hyvin monipuolinen ja perinteinen elämäntapa. Tilaustöiden ohella Kirsi keskittyy luovaan työskentelyyn raudan ja metalliveistosten rouhealla äänellä. Hän tuo runsaalla tuotannollaan esille taontakulttuuria ja käsityöläisten valmistamaa teknisesti laadukasta taidetta sekä ylläpitäää katoavaa perinnekäsityöläisten ammattitaitoa. Metallin työstäminen takomalla on Kirsille elämyksellistä ja alkuvoimaista.

Haluaisitko eettisesti metsästettyjen luu- ja sarvikorujen tai pyrografia-teosten jälleenmyyjäksi? Ota yhteyttä Hannaan 040-5905379 tai hanna ( at ) archaicart.fi