Kuinka autat kupparia antamaan sinulle syvällisemmän hoitokokemuksen?

Olet päättänyt toteuttaa pitkäaikaisen haaveesi. Haluat kokeilla jotain ihan uutta, mutta todella vanhaa. Perinteinen suomalainen verikuppaus. Ajatus on saattanut vaatia vuosien harkinta-aikaa. Sinulle tulee tunne, että nyt on tullut sen aika.

Kuppaus kuuluu vanhimpaan kerrostumaan parannusperinteessämme. Ehkä se kiehtoo juuri sen vuoksi. Ehkä sinua kiehtoo ajatus puhdistautumisesta samoin menetelmin kuin alkukantaiset suomalaiset saunakulttuurimme hämärässä, asumattomien taipaleiden takana. Joka tapauksessa haluat rentoutua, keventää oloa ja tasoittaa yläkanttiin hiipivää verenpainetta. Myös ajatus saunasta ja selänpesusta tuntuu lämpimältä. Mikäpä olisi meille suomalaisille vilpittömämpi tapa osoittaa välittämistä.

Kuppaukseen tullaan monin eri toivein, eri odotuksin

Haluaisitko sinä, että kerron, mitä kuppauksen fysiologisista vaikutuksista tiedetään tällä hetkellä? Entä mitä suullinen perimätieto arvelee asioista, joita ei ole vielä tutkittu lainkaan? Kuppauksen aikana juttelen mielelläni. Voimme yhdessä tuumailla, millaista verta miltäkin alueelta tulee. Onko veri tummaa? Mistä ei heru ollenkaan tai tuleeko jostain kohdasta ”kalanmaitia” eli valkoista sakkaa? Se kaikki on hyvin kiehtovaa.

Onko sinulla jokin vaikea elämänvaihe meneillään? Ehkä olet päättänyt jutella itsellesi kauniita sielusi syvyydessä, rauhoittaa mieltäsi ja kehoasi koettelemuksien keskellä. Silloin kuppaus tapahtuu kuin luonnostaan verkkaisessa hiljaisuudessa. Minun ei tarvitse yksityiskohtaisesti tietää, mitä elämässäsi on meneillään. Saat kertoa sen verran kuin sinusta hyvälle tuntuu. Jos itket, lohdutan. Selkäsi itkee verenä ne kyyneleet, joita silmäsi ei enää jaksa. Jo ajatus siitä keventää oloa. ”Jospa sittenkin selviän tästä!” -toivon sinun ajattelevan.

Tuletko kuppaukseen löytääksesi itsestäsi voimaa ja rohkeutta? Haluat kokeilla jotain, missä joudut voittamaan pelkosi. Juttelen kanssasi ennen kuppausta. Saat kertoa, mikä kuppauksessa kiehtoo ja mikä pelottaa. Voimme kokeilla käsivarteen, miltä haavojen teko tuntuu. Saat asettua ihan rauhassa, jotta meillä on hyvä ja luottavainen yhteys ennen lauteille istahtamista.

Välineet hyvään kohtaamiseen

Vain harvoin pöydälleni asettuu ihminen, joka ei tarjoa minulle välineitä hyvään ja välittävään hoitohetkeen. Jos näin käy, sille löytyy yleensä inhimilliset syyt. Joillakin meistä on ongelmia luottaa toiseen ihmiseen. Tuntuu vaikealta olla tuntemattoman ihmisen kosketeltavana. On myös mahdollista, että juuri sinun uskomusmaailmasi ei haluaisi antaa kuppaukselle mahdollisuutta. Ymmärrän hyvin, että hoitomuodot, jotka eivät ole virallista terveydenhuoltoa, epäilyttävät. Voit kertoa tästä avoimesti – olethan kuitenkin jossain syvimmässäsi päättänyt rohkeasti tulla. Voimme asettaa kohtaamisellemme tarkoituksenmukaiset tavoitteet sekä realistiset odotukset.

Olen vakaasti panostanut siihen, että teen työtäni eettisin periaattein. On tärkeää, että tarjoat minulle perustietoja lääkityksistä ja terveyteen liittyvistä rajoitteista. Luotan sinuun ja siihen, että haluat tarjota minulle mahdollisuuden turvalliseen kansanparannushoitoon.

Mitä enemmän avaat itseäsi, sitä paremmin löydän luottamuksellisen yhteyden sinuun. Mitä paremmin ymmärrän sinua ja tavoitteitasi kuppauksen suhteen, sitä valppaammin osaan vastata tarpeisiisi. Lupaan, että kuppauksen jälkeen tunnet itsesi ja kehosi paremmin. Uskon, että näin tapahtuu muidenkin perinnehoitojen osalta.

Asiasanat: kuppaus, kansanparannus, perinnehoidot, folklore, verikuppaus, eettisyys