Riko tuulensuojasi

Puu ei karkaa tuulelta, se kurkottaa niihin oksillaan.

Puu ei karkaa tuulelta, se kurkottaa niihin oksillaan.

Ihmisille voi tulla pitkiäkin jaksoja elämässä, kun emme tule kosketetuksi. Tällaisen jakson jälkeen kosketetuksi tuleminen voi aiheuttaa monia tunteita.

Itkettää, kun tunne pitkällisestä yksinäisyydestä hyökyy pintaan. Jotkut hätääntyvät: ”Kuinka minua nyt niin itkettää vaikka kaikki on hyvin?” Silloin käsi pysähtyy vain hiljaa odottamaan, kuin kannustaen. Aikaa on.

Voi olla hankalaa yhtäkkiä asettua olemaan nähty, hyväksytty ja kosketettu. Jokin osa sinusta saattaa tuntea silkkaa kauhua: ”Pystynkö sittenkään tähän? Tämä kaikki on niin outoa. Mitä jos sittenkin vain häivyn?” Pian nauramme yhdessä jollekin arkiselle asialle eikä toinen jalkasi olekaan enää lähtökuopissa.

Seksuaalisuus, jota on pitkään pidetty tiukasti suljetussa purkissa, voi yllättäen herätä – sukupuolesta riippumatta. Mielessä pyörii sekalaisia tunteita häpeän ja ilahtuneisuuden välillä. ”Hienoa tuntea olevansa elossa! Mutta mitä teen näille kiusallisille mielihyvän tuntemuksille, mitä tämä tarkoittaa, miksi nyt?” Silloin pidän sopivaa etäisyyttä kunnioittaakseni herännyttä elämänvoimaasi, joka kuuluu sinulle. Kaikki on hyvin.

Yksinäisyydessä voi myös tulla ylikorostunut tunne omavoimaisuudesta. Se huutaa kovaan ääneen: ”Ei tuo mitään tiedä saati osaa, katsotaanpa vaikka.” Silloin juttelen sille osalle sinua, joka on kuitenkin rohkeasti päättänyt tulla. Se osa sinusta suostuu kertomaan olennaiset asiat ja antaa tarpeellista ohjausta työskentelyyni.

Älä ole huolissasi mistään näistä. Korostunut yksinäisyyden tunne hyökyy ylitsesi vain poismennäkseen. On luonnollista, että jokin osa meistä haluaa joskus juosta karkuun juuri sitä, mitä eniten tarvitsemme. Herännyt seksuaalisuus on tärkeää ravintoa sinulle itsellesi. Anna sen olla sinussa kaikessa rauhassa, rikastamassa elämääsi. On hyvin ymmärrettävää, että omavoimaisuudesta rakentuu joskus liiankin suljettu turvapaikka itsellemme. Luovu turvapaikastasi sopivan hetken tullen, jotta näkisit, että sinun on mahdollista saada apua toiselta ihmiseltä. Apua, jota ei tarvitse ansaita olemalla hyvä tai suorittamalla jotain oikein.

Me kaikki tarvitsemme joskus virkistävän tuulahduksen vierailta mantereilta, toisilta ihmisiltä. Älä suotta rakenna liian pitävää tuulensuojaa itsellesi – liian pitkäksi aikaa. Meillä itsellämme ei aina ole avaimia jokaiseen suljettuun oveen. Joskus on tarkoitus, että vieras tuulenpuuska avaa ne yllättäen sinulle.